Відбувся турнір з гри «Що? Де? Коли?» пам’яті відомого буковинського інтелектуала Леоніда Крячкова

Уже третій рік поспіль інтелектуальна формація «5 елемент» спільно з будинком творчої молоді «Автограф» та за підтримки Чернівецької міської ради вшановує пам’ять відомого буковинського інтелектуала Леоніда Крячкова. У рамках Меморіалу відбувся вже традиційний турнір з гри «Що? Де? Коли?».

Віддати шану славетному буковинському «знавцеві» з’їхалися його друзі, соратники, вихованці з різних куточків Західної України. Дуже зворушливими та душевними бук виступ відомої чернівецької поетеси і барда Світлани Шаханової, а також відеозвернення до гостей Меморіалу матері Леоніда Андрійовича – Лукреції Георгіївни.

У турнірі змагалися кращі команди Західної України. Перемогу виборола відома івано-франківська команда «Сітхи Єгови» (капітан – Олександр Зінченко), друге місце посіла чернівецька команда «Прометей», а замкнула трійку призерів команда «Зелений ЗМІй» – збірна представників засобів масової інформації сусідньої Івано-Франківської області на чолі з легендарним засновником інтелектуального руху на Західній Україні – Володимиром Макаровим. Призери та учасники змагань отримали від організаторів цінні сувеніри та грамоти.

Як зазначив керівник інтелектуальної формації «5 елемент» Степан Житарюк, у турнірі пам’яті Леоніда Крячкова немає переможців та переможених, і спортивна складова відходить на другий план, а основою залишається відданість улюбленій Грі. Таким відданим Грі був і наш славетний земляк Леонід Крячков.

Джерело – сектор інформації та зв’язків з громадськістю ЧМР.

peredplata