День місцевого самоврядування без самоврядування

День місцевого самоврядування без самоврядування

Заява голови фракції політичної партії «Фронт змін»
в обласній раді Максима Бурбака
ШАНОВНІ БУКОВИНЦІ!

7 грудня вже одинадцять років ми відзначаємо День місцевого самоврядування. Це свято символізує утвердження соціальної, правової держави, яка грунтується на засадах місцевої демократії. Доведено практикою, що втілення в життя демократичних принципів самоврядування сприяє вирішенню повсякденних проблем людей. Одним з прикладів є органи самоорганізації населення, створення яких значно покращує взаємодію і взаємозв”язок влади і територіальної громади.

На жаль, сьогодні ми спостерігаємо не розвиток, а знищення місцевого самоврядування. Цей інститут реального народовладдя поступово стає не самостійним впливовим органом вільного вибору громадян, а підпорядкованим та залежним інструментом діючої влади.
Демократичні сили повинні докласти максимум зусиль, аби засади місцевого самоврядування, активна роль територіальних громад у вирішенні питань життєдіяльності своїх міст, селищ і сіл, довіра до обраних народом депутатів насправді відповідали реальності, були зразком діючого самоврядування не на словах, а на ділі.

В день професійного свята бажаю всім справжнім прихильникам та компетентним, відповідальним працівникам місцевого самоврядування, депутатам місцевих рад усіх рівнів успіхів та неухильного бажання зміцнювати і розвивати основні самоврядні засади, допомагати та сприяти буковинцям у вирішенні їхніх питань, об”єднувати людей у спільному прагненні жити в демократичній, європейській країні!

Лише разом ми змінимо наше майбутнє!

З повагою,
голова фракції політичної партії
«Фронт змін» в обласній раді Максим Бурбак

peredplata