31 липня закінчується термін сплати буковинцями податку на доходи фізичних осіб за підсумками Деклараційної кампанії – 2014

У разі якщо узгоджена сума грошового зобов\’язання, тобто задекларована у декларацій про майновий стан і доходи, залишиться не сплачена у визначений термін, то відповідно до п. 126.1. ст. 126 Податкового кодексу України, такий платник податків заплатить штраф у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового боргу при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов\’язання, та при її затримці більше 30 календарних днів – у розмірі 20 відсотків погашеної суми податкового боргу – інформують у Головному управлінні ДФС Буковини.

Як повідомляє Головне управління ДФС у Чернівецькій області, під час проведення цьогорічної кампанія декларування доходів жителі регіону до фіскальних органів області подали 6506, в яких задекларували 298,2 млн. грн. За проведеними перерахунками до сплати в місцеві бюджети донараховано майже 19,4 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб, що перевищує минулорічні показники на 1,9 млн. грн.

Фахівці фіскального відомства стверджують, що визначальною ідеологією цьогорічної кампанії з декларування доходів є спрямування громадян на добровільне виконання свого конституційного обов’язку зі сплати податків та підвищення податкової культури населення, і як підсумок на сьогоднішній день в дохід місцевих бюджетів уже сплачено 96 відсотків задекларованих податкових зобов’язань .

Але разом з тим, незначна кількість декларантів зволікають із виконанням конституційного обов’язку – залишаючи сплату податкових зобов’язань на останній день.

Заступник начальника управління доходів і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Чернівецькій області Сергій Кішкан наголошує про те, що податківці області вдячні усім буковинцям, які вчасно подали декларації і сплатили до місцевих бюджетів податок на доходи фізичних осіб. Але разом з тим, п. Сергій пояснив, для чого робота в даному напрямку продовжується – йде процес відпрацювання, за допомогою різних баз даних та інших показників, «ймовірних» декларантів або так званих «забудькуватих».

peredplata