На Буковині протягом вихідних потонуло дві людини

На Буковині протягом вихідних потонуло дві людиниЗа минулі вихідні в Чернівецькій області сталося 2 випадки загибелі людей на воді і обидва випадки трапилися у Хотинському районі.

За повідомленням прес-служби УДСНС України у Чернівецькій області, 26 липня близько першої години ночі група людей поверталася з села Рукшин додому в село Каплівка. По дорозі вони вирішили скупатися у ставку, який знаходиться в селі Рукшин. Люди зайшли у воду і раптово один з них, чоловік 1991 року народження, почав тонути. Люди кинулися на допомогу, проте врятувати чоловіка вони не змогли. Глибина ставка в цьому місці становить близько 4 м.. Для пошуку чоловіка на місце події була направлена група водолазних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС у Чернівецькій області. Водолази знайшли тіло чоловіка та підняли його на поверхню. Тіло загиблого направлено на судово-медичну експертизу в Чернівці для встановлення причини смерті.
Ще один випадок загибелі на воді стався того ж дня в місті Хотин. Троє людей відпочивали на місцевому ставку. Вони рибалили та купалися. В один момент під час купання один з відпочивальників, житель Хотина 1977 року народження, почав тонути. Його друзі не відразу помітили небезпеку. Коли ж вони звернули увагу, що їхнього товариша немає, то почали його шукати, проте знайти чоловіка їм не вдалося. Водолази групи водолазних робіт АРЗ СП Управління ДСНС, які були направлені на місце події, провели пошуки тіла чоловіка та виявили його на глибині близько 2,5 м., після чого підняли його на поверхню. Медики, які прибули на місце події, намагалися допомогти йому, проте врятувати життя людині вже не було змоги. Тіло загиблого направлено на судово-медичну експертизу в Чернівці для встановлення причини смерті.
З початку року в Чернівецькій області через необережне поводження на воді загинуло 14 людей, з них 5 дітей. Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до людей: дотримуйтеся правил безпеки під час відпочинку на воді! Пам’ятайте, що вода не пробачає помилок! Не відпочивайте в не обладнаних для цього місцях, адже усі випадки загибелі людей на воді сталися якраз в таких місцях. Купатися потрібно лише в світлий час доби, у спокійну безвітряну погоду при температурі води не менше +18, повітря – не нижче +24. В жодному випадку не вживайте спиртні напої, адже людина в нетверезому стані не може правильно оцінити всю небезпеку та скоординувати власні дії. Якщо ж під час відпочинку на воді поруч є діти, постійно наглядайте за ними. Дотримуйтеся правил безпеки і тоді відпочинок приноситиме лише радість!

peredplata