В річці Дністер втопився буковинець

28 липня до Служби порятунку 101 надійшло повідомлення про те, що в селі Мошанець Кельменецького району під час купання в річці Дністер втопився місцевий мешканець, чоловік 1966 року народження.

Як з’ясувалося, група людей відпочивала на березі річки. Чоловік вирішив скупатися, однак відпливши від берега близько 4 м. він зник під водою. Люди, які залишилися на березі, намагалися допомогти чоловікові, однак зробити це їм не вдалося, адже глибина річки в даному місці становить близько 9 метрів. Тому люди звернулися до рятувальників. Для пошуку чоловіка на місце події була направлена група водолазних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС у Чернівецькій області. Водолази знайшли тіло чоловіка та підняли його на поверхню. Тіло загиблого направлено на судово-медичну експертизу в Чернівці для встановлення причини смерті. Про це повідомляє прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області.

З початку року в Чернівецькій області через необережне поводження на воді загинуло 15 людей, з них 5 дітей. Управління ДСНС України у Чернівецькій області нагадує людям, що під час відпочинку на воді, слід дотримуватися правил безпеки, адже вода не пробачає помилок. Перш за все пам’ятайте, що купатися дозволено тільки в спеціально обладнаних місцях, поруч з якими постійно чергують рятувальники. Безпечніше відпочивати на воді у світлий час доби, у спокійну безвітряну погоду, при температурі води не менше +18, повітря не нижче +24. Слід звернути увагу, що діти гинуть в тих випадках, коли поруч немає дорослих, які могли б допомогти. Тому батькам слід пам’ятати про це і слідкувати за своїми дітьми під час відпочинку, адже їхня поведінка у воді непередбачувана. Не заходьте у воду у нетверезому стані, ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах. Не пірнайте у воду з берега, гірки чи дерева. Будьте обережні, дотримуйтеся правил безпеки!

peredplata