В Сторожинці люди п’ють воду з каналізації ОНОВЛЕНО

В Сторожинці люди п’ють воду з каналізації ОНОВЛЕНОВже другий тиждень мешканці деяких районів міста Сторожинець (Сторожинецький район Чернівецької області) п’ють воду, котра тхне каналізацією. Це близько сорока будинків. Після вживання їжі, зготовленої на цій воді, у людей починаються розлади шлунку. Та, незважаючи на численні звернення сторожинчан до комунальних служб міста, й досі вода тхне, ні приготувати на ній, ні помитися нею неможливо.

Як нам повідомив головний інженер комунальної служби міста Сторожинець пан Євгеній, вже другий день поспіль працівники служби шукають можливий витік. Прочистили вже всі колодки, люки, каналізації, де є підозрілі запахи, але витоку так і не виявили. Роботи тривають, однак напевне знати, коли витік буде ліквідовано, невідомо.

Тим часом в Сторожинецькій районній санітарно-епідеміологічній станції нам повідомили, що наразі вода в тих районах міста не придатна до вживання. 23 грудня до них надійшло звернення від мешканців. Одразу ж воду було взято на фізико-хімічний аналіз. Вода на центральній насосній станції в нормі, а от в тій частині міста – ні. Там виявлено збільшений вміст аміаку, жорсткість та затхлий запах. Комунальній службі виписано припис. Також сьогодні бригада працівників райСЕС взяла проби води з різних точок Сторожинця для БАК-аналізу. Результати будуть аж за три дні.

Затікання каналізаційних стоків у водпровідні труби можливе у зв’язку зі зношеністю труб та тим, що на ніч воду відключають і стоки можуть затікати в порожні труби.

Наразі забезпечено підвіз питної води в проблемні райони міста. Водопостачання в тих будинках, де виявлені відхилення в аналізах води, припинено до виявлення та ліквідації причини забруднення. Та, як нам повідомили в комунальній службі міста, проблема з водою ніяким чином не пов’язана з затіканням туди каналізаційних стоків, адже каналізаційні труби не пересікаються з водопровідними. Можливе затікання хіба грунтових вод тощо. І обіцяють за день-другий ситуацію виправити.

Також, як нам повідомив головний санітарний лікар Сторожинецької райСЕС Петро Давид, ситуація перебуває у нього на особливому контролі. Сторожинчанам переживати немає чого. Адже в більшій частині міста бактеорологічні та фізико-хімічні характеристики води в нормі. А ті мешканці будинків, де є порблеми, до Нового року матимуть хорошу питну воду.

peredplata