На Буковині розпочинається сезон полювання

Чернівецьке ОУЛМГ закликає мисливців під час полювання дотримуватись чинного законодавства.

8 серпня об 18:00 у мисливських угіддях Чернівецької області розпочнеться сезон полювання на пернату дичину. За наявності відповідних документів мисливці зможуть добувати мисливських птахів на територіях, які передані в користування районним організаціям Українського товариства мисливців та рибалок (крім Путильської р/о УТМР). Тривалість сезону полювання визначається кожним користувачем мисливських угідь окремо.

Цьогорічний сезон полювання відрізняється від попереднього нововведеннями, які були закріплені змінами у Законі України «Про мисливське господарство та полювання». Так, віднедавна заборонено полювати на пастушків та курочок водяних. З переліку шкідливих тварин виключено сойок, сорок та грачів, тому добування цих птахів також заборонено.

Чернівецьке обласне управління лісового та мисливського господарства нагадує, що для участі у полюванні мисливці повинні мати при собі відповідні документи. Мова йде про посвідчення мисливця, контрольну картку обліку добутої дичини й порушень правил полювання, яка діє до 30 квітня 2016 року, відстрільну картку, дозвіл на користування зброєю та у разі наявності мисливських собак паспорт на них. Звертаємось до мисливців з проханням дотримуватись чинного законодавства у сфері мисливського господарства та полювання. Також, враховуючи високу загрозу виникнення лісових пожеж, просимо учасників полювання дотримуватись Правил пожежної безпеки у лісах України.

peredplata