У Чернівцях викрили викладачку-хабарницю

У Чернівцях викрили викладачку-хабарницю 30-річна працівниця одного із вищих навчальних закладів області, будучи секретарем приймальної комісії, вимагала та отримала від абітурієнтки 2 500 гривень. В обмін на гроші жінка обіцяла безперешкодний вступ до ВНЗ на заочну форму навчання. Про це повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькій області.

«На руки» неправомірну вигоду освітянка не отримувала, вирішила діяти за іншою схемою. Гроші абітурієнтка перерахувала на банківську картку товариша чоловіка викладачки. Як доказ, показала квитанцію про переказ. Вже під час передачі коштів, знятих із картки, секретаря приймальної комісії і було затримано працівниками управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС України в Чернівецькій області.

Відомо, що у даному ВНЗ викладачка працює вже протягом 10 років. Жінка вину визнала і сама розповіла правоохоронцям про свою схему отримання неправомірної вигоди.

За фактом вимагання неправомірної винагороди слідчим управлінням УМВС України в Чернівецькій області відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Предмет злочину – гроші в сумі 2 500 гривень – відшукано та долучено до матеріалів кримінального провадження. Досудове розслідування триває.

peredplata