Чернівецька митниця бореться з контрабандою та порушниками митних правил

Запобігання та протидія контрабанді, боротьба з порушеннями митних правил є пріоритетними завданнями митниці. Основні показники діяльності Чернівецької митниці ДФС за січень-липень цього року свідчать про результативність роботи у визначеному напрямку.

До прикладу, підрозділами митниці запроваджено 943 справи про ПМП вартістю понад 7,5 млн.грн., що на 259 справ більше, ніж у звітному періоді минулого року.

Із запроваджених справ про ПМП – 557 (майже 60%) з реально вилученими предметами ПМП загальною вартістю майже 6 млн. 400 тис.грн.

Основними предметами правопорушення, вилученими у справах про порушення митних правил, були: тютюн, тютюнові вироби (450 випадків вартістю понад 4 млн.грн., що становить майже 50% від загальної кількості справ);промислові товари (28 випадків вартістю у понад 500 тис.грн.); горілчані вироби (40 випадків вартістю майже 70 тис.грн.) та ін. , повідомляє прес-служба Головного управління ДФС у Чернівецькій області.

Упродовж звітного періоду до правоохоронних органів Чернівецької області направлено 18 повідомлень про протиправні діяння, що містять ознаки злочину, що на 8 повідомлень більше, ніж у минулому році.

До Держбюджету України перераховано кошти від стягнення штрафів та реалізації конфіскованого майна у справах про ПМП на суму майже 2 млн. 300 тис. грн. На постійній основі здійснюється взаємодія митниці з правоохоронними органами. За результатами проведених 92 спільних оперативних заходів (у 2014р. – 88) запроваджено 56 справ про ПМП на загальну суму понад 1 млн. 760 тис.грн.

З метою протидії контрабанді проводиться аналітична робота з наявними базами даних та документами, отриманими в ході оперативної діяльності, результатами якої є направлення запитів до митних служб іноземних держав.

Так, Управлінням аналізу ризиків та ПМП направлено 23 запити до митних органів іноземних держав та отримано 24 відповіді. За результатами взаємодії з митними органами іноземних держав запроваджено 6 справ про ПМП на суму понад 1 млн. 180 тис.грн.

У 2014 році очільником митниці Миколою Салагором припинено існування схем, спрямованих на ухилення від сплати митних платежів, які впродовж попередніх років застосовувались громадянами при переміщенні товарів на митну територію України. Ця схема полягала у подрібненні партій товарів після їх вивезення з території Румунії із залученням підставних осіб, які, не являючись власниками ввезених в Україну товарів, за відповідну грошову винагороду заявляли ці товари як такі, що ввозяться “для особистих, сімейних та інших потреб, не пов’язаних із здійсненням підприємницької діяльності”.

peredplata