Чернівецька митниця від початку цього року забезпечила понад 753 млн. грн. – такі надходження до Державного бюджету

Перевиконання доведених Державною фіскальною службою України показників надходжень вже стало доброю традицією на Чернівецькій митниці ДФС.

За повыдомленням Головного управління ДФС у Чернівецькій області, від початку цього року до Державного бюджету митниця перерахувала понад 753 млн. грн., що складає понад 123% виконання доведеного показника, тобто понад 142 млн. грн.

В порівнянні з аналогічним періодом минулого року відбулося збільшення надходжень податків та зборів на понад 241 млн. грн. (у січні-липні 2014 року – майже 512 млн. грн.).

У липні поточного року чернівецькі митники також перевиконали план надходжень, загалом за місяць перерахувавши до Держбюджету понад 126 млн.грн.

Бюджетоформуючими товарами з початку року (а це майже 50% від загальної суми нарахованих податків) були:

бавовна (товарна група 52): питома вага – понад 13%;

електричні машини та обладнання (група 85): питома вага – понад10%;

нафтопродукти (товарна група 27): питома вага – понад 8%;

транспортні засоби (товарна група 87): питома вага – понад 8%.

овочі (товарна група 07): питома вага – понад 6%;

На зростання суми нарахованих податків позитивно вплинули, зокрема, отримані додаткові надходження на майже 68 млн. грн. внаслідок коригування митної вартості імпорту товарів, класифікаційної роботи та перевірки країни походження.

“Такі високі показники митниці з наповнення державної скарбниці вже другий рік поспіль свідчать про професійний підхід колективу до поставлених перед митницею завдань, – зазначає перший заступник начальника буковинської митниці Ігор Добровольський. – Ця тенденція є позитивною не тільки для нашої митниці, але й для фінансової та економічної стабільності нашої держави”.

peredplata