У Чернівцях підбивали підсумки щодо призначення субсидій та реалізації інших соціальних програм

У Чернівцях підбивали підсумки щодо призначення субсидій та реалізації інших соціальних програм2 вересня відбулась колегія Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації. На засіданні колегії були розглянуті питання стосовно стану призначення субсидій в області, вирішення проблем соціального забезпечення учасників АТО та їх сімей та рівня підготовки до осінньо-зимового періоду 2015–2016 років установ соціальної сфери.

Всього з початку року по Чернівецькій області за призначенням житлових субсидій звернулось 44223 домогосподарств, в тому числі за призначенням субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг – 33767 домогосподарств та для відшкодування витрат на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива – 10456 домогосподарств.
Незважаючи на всі проблеми станом на 1 вересня по області призначено 88,1% субсидій від загальної кількості сімей, які за ними звернулися.

В області проводяться всі заходи щодо ефективного впровадження реформи надання населенню житлових субсидій. Департаментом соціального захисту населення здійснюється постійний моніторинг надання забезпечення соціальних гарантій учасників антитерористичної операції та членів їх сімей.

За рахунок Обласної комплексної програми «Турбота» допомогу надано 2748 сім\’ям військовослужбовців на суму 7 547 120 грн.

Щодо забезпечення учасників АТО земельними ділянками, то станом на 28серпняотримано 1498 заяв на виділення земельної ділянки, з яких286 вжезадоволено.

З метою скорочення споживання природного газу в установах соціальної сфери в області проводиться посилена робота. Так, у 2014 році збудовані та введені в експлуатацію альтернативні твердопаливні котельні у Хотинському, Чорторийському психоневрологічних будинках-інтернатах та у Магальському будинку-інтернаті для розумово відсталих дітей. Роботи по обладнанню котелень проводились за рахунок спеціального фонду обласного бюджету, вартість робіт склала 552,66 тис. грн. Економія споживання газу склала 13,392 тис.м3 (101,52 тис. грн.)

Вже завершилися роботи по обладнанню твердопаливної котельні у Петричанському психоневрологічному будинку-інтернаті, які також проводились за рахунок спеціального фонду обласного бюджету, вартість робіт – 377,972 тис. грн.

Від впровадження твердопаливних котелень у вищезазначених установах в опалювальному сезоні 2015-2016 роках очікується економія бюджетних коштів на рівні 919,7 тис. грн.

peredplata