На еко-оздоровлення чернівчани сплатили понад 800 тис. грн.

Протягом семи місяців цього року чернівецькі платники сплатили до зведеного бюджету 816,4 тис. грн. екологічного податку, що на третину, або на 275,2 тис. грн. більше, ніж минулого року. З цих коштів держбюджет отримав 163,3 тис. грн., а місцевий поповнився на 653,1 тис. грн.
Найбільше податку чернівчани сплатили за розміщення відходів у спеціально відведених для цього місцях та за викиди шкідливих речовин в атмосферне повітря.
Надходження від екологічного податку частково компенсують негативний вплив шкідливих та небезпечних факторів на екосистему та стимулюють суб’єктів господарювання дбайливо ставитися до навколишнього середовища.
Звертаємо увагу, що суб’єкти господарювання, які мають автономні системи опалення, також є платниками екологічного податку в частині викидів від стаціонарних джерел забруднення.
За ІІ квартал 2015 року платникам екологічного податку необхідно прозвітувати не пізніше 10 серпня, а сплатити податок – не пізніше 19 серпня цього року, повідомляє Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях

peredplata