До місцевих скарбниць Буковини надійшло понад 93 млн. грн. акцизного податку

Саме стільки за січень-липень нинішнього року сплатили бізнесмени регіону, що здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами та пально-мастильними матеріалами. Як стверджують у фіскальному відомстві Буковини, це дало можливість перевиконати планові показники, затверджені органами місцевого самоврядування Буковини, на 211,9 відсотків.
За словами керівника фіскальної служби області Михайла Сеничака, такі надходження є підсумком проведених заходів із відпрацювання платників цього податку як «реальних так і ймовірних». «Податківці краю й надалі будуть використовувати усі законодавчі важелі впливу задля недопущення реалізації на Буковині підакцизних товарів з порушенням норм чинного законодавства. Адже усі торговці мають працювати в правовому полі, а придбання ліцензій та проведення через РРО сум фактичного продажу повинні стати для них нормою. На мою думку, цей податок є своєрідним фінансовим ресурсом, який може використовуватися для розбудови соціальної інфраструктури області. Саме тому місцеві громади повинні бути найбільше зацікавлені у повній легалізації продажу таких підакцизних товарів як горілка, цигарки, пиво й нафтопродукти», – наголосив посадовець.
Нагадаємо, що платниками акцизного податку з реалізації підакцизних товарів є суб’єкти роздрібної торгівлі, які реалізують безпосередньо громадянам, пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну, нафтопродукти, скраплений газ, паливо альтернативне.

peredplata