Чернівецькі митники спільно з представниками УМВС попередили спробу незаконного експорту пиломатеріалів до Молдови

Чернівецькі митники спільно з представниками УМВС попередили спробу незаконного експорту пиломатеріалів до МолдовиУчора в зоні діяльності Чернівецької митниці ДФС вкотре припинено спробу незаконого вивезення деревини за кордон.
На митному посту “Кельменці” до митного оформлення декларантом було подано вантаж “пиломатеріал хвойний (ялина) обрізний”, який знаходився в причепі автомобіля марки “MAN”.
За результатами переогляду вантажу, проведеного буковинськими митниками спільно з представниками УМВС України у Чернівецькій області, встановлено підробку ТСД та невідповідність відомостей щодо кількості вантажу, підготовленого до експорту до Республіки Молдова фізичною особою-підприємцем.
Таким чином, громадянином України в особі відправника (експортера) та декларанта вчинено дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю.
Зазначені дії мають ознаки ПМП, передбаченого ч.1 ст.483 МКУ, та тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів.
Відповідно до складеного митниками протоколу предмети ПМП вилучено до рішення суду.

peredplata