Партію цигарок вартістю понад 280 тисяч гривень вилучено в пункті пропуску Порубне Чернівецької митниці ДФС

Партію цигарок вартістю понад 280 тисяч гривень вилучено в пункті пропуску Порубне Чернівецької митниці ДФСВчора в пункті пропуску “Порубне” митного поста “Вадул-Сірет” під час проведення поглибленого огляду напівпричепа-рефрижератора вантажного автомобіля марки “RENAULT”, здійсненого співробітниками Чернівецької митниці спільно з представниками Чернівецького прикордонного загону, виявлено приховані від митного контролю 22 635 пачок сигарет різних марок: “Marble”, “Compliment”, “NZ”, “Monte Carlo”, “Ashima”, “JIN LING” та “MARVEL”. Цигарки були розміщені в спеціально виготовленому тайнику – в 39-ти нішах порожнини підлоги напівпричепа.
Такі дії громадянина України, спрямовані на незаконне переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю тютюнових виробів, мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.1 ст.483 Митного кодексу України.
Предмети ПМП загальною вартістю понад 287 тис.грн. та напівпричеп-рефрижератор іноземного виробництва марки “CHEREAU”, оцінений у 150 тис.грн., вилучено.
Водночас Чернівецька митниця ДФС здивована некоректністю подачі інформації по даному факту деякими ЗМІ.:«На українському кордоні вилучили 30 тис. пачок контрабандних цигарок» (http://www.unn.com.ua/uk/news/1489787-na-biloruskomu-ta-rumunskomu-kordoni-viluchili-30-tis-pachok-kontrabandnikh-tsigarok-derzhprikordon), «Пограничники изъяли две партии контрабандных сигарет на границе с Румынией и Беларусью, погранслужба» (http://censor.net.ua/news/347033/pogranichniki_izyali_dve_partii_kontrabandnyh_sigaret_na_granitse_s_rumynieyi_i_belarusyu_pogranslujba), Чернівецькі прикордонники вилучили 23 тис. пачки сигарет на кордоні з Румунією http://zaxid.net/news/showNews.do?chernivetski_prikordonniki_viluchili_23_tis_pachki_sigaret_na_kordoni_z_rumuniyeyu&objectId=1361339#ad-image-0).
Виявлені предмети порушення митних правил ніхто нікому не передавав, вони були виявлені у вищеописаний спосіб у зоні митного контролю пункту пропуску «Порубне» митного поста Вадул-Сірет Чернівецької митниці ДФС та вилучені працівниками митниці по протоколу про порушення митних правил виключно у відповідності до вимог Митного кодексу України.
На жаль, до здобутків працюючих на кордоні намагаються долучитись багато служб, які не мають до цього жодного відношення. Замість виконання своїх прямих обов’язків податкова служба області надсилає на кордон незрозумілі запізнілі орієнтування та слідчо-оперативні групи з незрозумілими повноваженнями. Бажаємо податківцям успіхів по збору податків всередині країни!

peredplata