Буковинська бізнес-спільнота збагатила місцеві бюджети на 633,5 млн. грн.

Про це повідомив начальник Головного управління ДФС у Чернівецькій області Михайло Сеничак та зазначив про позитивну динаміку надходжень до місцевих бюджетів за сім місяців 2015 року. Планові показники затверджені органами самоврядування перевиконані на 130,7 відсотків, загалом сплачено на 179,0 млн. грн. більше, ніж торік.
Відтак, домінуючу частку у цих надходженнях займає податок на доходи фізичних осіб – 327,2 млн. грн. Крім цього, спрощенці регіону перерахували до бюджетів громад на 80,3 млн. грн., плати за землю – 93,4 млн. грн.
Також, суттєво наповнив бюджетні кошики місцевих громад і акцизний податок з реалізації через роздрібну мережу підакцизних товарів – 93,5 млн. грн.
У липні поточного року до місцевих бюджетів спрямовано 101,4 млн. грн., що на 32,2 млн. грн. більше ніж у липні минулого року.
Очільник фіскального відомства Буковини зауважує, в сучасних умовах постає негайна потреба у зміцненні фінансових ресурсів органів місцевої влади. Та висловлює подяку усім платникам, які попри складні економічні негаразди, сумлінно сплачують податки і тим самим забезпечують соціально – економічний розвиток регіону та добробуту буковинців.

peredplata