Чернівчани сплатили 700 млн. грн. соціального внеску

Платниками єдиного соціального внеску в Чернівцях впродовж семи місяців цього року перераховано до бюджету 690, млн. грн. єдиного соціального внеску, що на 55,9 млн. грн. більше, аніж минулого року. У липні страхувальники поповнили бюджет на 100,7 млн. грн. Про це повідомляє сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях.

Зауважимо, що зростання надходжень єдиного внеску фіксується щомісяця. Така динаміка свідчить про прийнятні законодавчі умови для своєчасного і повного відрахування ЄСВ. Окрім того, оновлена система нарахування і сплати ЄСВ стимулює працедавців підвищувати рівень оплати праці та легалізувати найманих працівників.

Державна податкова інспекція нагадує, що 27 червня 2015 р. набрала чинності Постанова КМУ від 17.06.2015 р. № 413, якою затверджено форму повідомлення про прийняття працівника на роботу. Це повідомлення подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізособою до територіальних органів ДФС за місцем обліку їх як платника ЄСВ. Подати його слід до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором одним із таких способів:

• засобами електронного зв\’язку з використанням електронного цифрового підпису відповідальних осіб відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу та електронного підпису;
• на паперових носіях разом з копією в електронній формі;
• на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п\’ятьма особами.

Інформація, що міститься у повідомленні про прийняття працівника на роботу, вноситься до реєстру страхувальників та реєстру застрахованих осіб відповідно до Закону про ЄСВ.
Додатково повідомляємо, що повідомлення про прийняття працівника на роботу надані до територіальних органів Державної фіскальної служби не за місцем обліку роботодавця або не за встановленою формою вважаються такими що не подавалися.

peredplata