Чернівчан запрошують на безкоштовні курси дресури собак

У серпні-жовтні 2015 року у Чернівцях відбудуться безкоштовні курси дресури собак. Кваліфіковані кінологи на протязі 10 днів навчатимуть власників чотирилапих правильно поводитись зі своїми вихованцями. Зазвичай, таке задоволення виливається господарям тварин у круглу копієчку. Однак цього разу всі витрати бере на себе Європейський Союз й 40 власників зможуть відвідати їх абсолютно безкоштовно.

Чернівчан запрошують на безкоштовні курси дресури собак

«Небезпечність» кожної собачої породи визначається безліччю факторів, й думки кінологів-фахівців на цю тему часто розходяться. Просто назвати собаку небезпечним – нечесно. Однак в деяких випадках можна точно сказати: якщо чотирилапий саме цієї породи вирішить атакувати, то завдасть більше шкоди своїй жертві. Однак важливо відзначити, що майже всі породи виведені так, щоб слухатися своїх господарів. Так що більшість інцидентів пояснюються неправильним дресируванням і нерозумною поведінкою саме власника.

До собаки ні в якому разі не можна ставитися з жорстокістю, крики і удари формують у нього мстивість, дратівливість. Тому в будь-якій агресії будь-якого чотирилапого велика частка провини того, хто його виховував.

На підтвердження наведемо дані статистичних досліджень, проведених в Україні: найчастіше укуси наносять тварини, які людині добре відомі й не можуть вважатися незнайомими: собаки, які живуть в сім’ї (близько 15% випадків укусів), собаки, які живуть в сім’ї близьких родичів або знайомих (близько 20% випадків) й собаки сусідів (близько 40% випадків). Як бачимо, укуси незнайомих чотирилапих не перевищують 30-40% всіх випадків.

Саме тому ми запрошуємо власників собак у Чернівцях відвідати безкоштовні курси дресури й навчитися правильно поводитися зі своїми вихованцями. Дані курси проводитимуться кваліфікованими кінологами на протязі 10 днів. Поспішайте, адже тільки 40 перших власників, які встигнуть зателефонувати та зареєструватися за номером: +38(050)7858195, зможуть скористатися такою можливістю. Також зверніть увагу, що до участі допускаються тільки ті тварини, які мають всі дійсні щеплення.

Проведенню даної акції завдячуємо Європейському Союзу, який надав грант у розмірі 624214,72 євро (еквівалентно 7392598,64 гривень) на реалізацію міжнародного проекту код MIS ETC: 1537 «Захист кордонів від небезпек, що поширюються безпритульними тваринами», одним із заходів якого якраз і є безкоштовні курси дресури.

Не забувайте, що володіння собакою – це перш за все велика відповідальність, й за поведінку вихованця, за його безпеку для оточуючих відповідає саме господар. «Потенційно небезпечним» можна вважати будь-якого собаку будь-якої породи. Й тільки завдяки правильному дресируванню Ваш улюбленець стане вірним, надійним другом й ніколи не перетвориться на джерело загрози.

peredplata