Чернівецька митниця ДФС інформує: митники в черговий раз припинили спробу незаконного вивезення деревини до Румунії

Невідповідність інформації, зазначеної у електронній митній декларації та товаросупровідних документах з наявним вантажем, зафіксовано 14.08.2015 в пункті пропуску “Вадул-Сірет – Вікшани” митного поста “Вадул-Сірет” Чернівецької митниці ДФС при здійсненні співробітниками митниці огляду поданого до митного контролю товару \”Деревина паливна у вигляді полін, сучків, хмизу, гілок; порода ялина, порода сосна\”.
За результатами огляду встановлено, що насправді у залізничному вагоні знаходився діловий ліс, вартість якого виявилася значно більшою, ніж та, що зазначалася у комерційних документах.
Згідно з експертним висновком Чернівецької торгово-промислової палати, у залізничному вагоні фактично переміщувався пиловник листяних порід: ясен, клен та берест, відомості про яких не були вказані в ЕМД та ТСД.
Отже, представник одного з лісових господарств Хмельниччини вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю шляхом надання документів, що містять неправдиві відомості щодо найменування товарів.
Санкції статті, за якою громадянин притягується до відповідальності, передбачають накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів з конфіскацією цих товарів.
Відповідно до складеного митниками протоколу про порушення митних правил товар загальною вартістю понад 50 тис.грн. вилучено до рішення суду.

peredplata