На Буковині зростає безробіття

На обліку в державній службі зайнятості на 1 грудня п.р. перебувало 9,5 тис. не зайнятих трудовою діяльністю громадян області, що на 11,3% більше, ніж на 1 листопада п.р. Серед зазначеної категорії громадян кожен другий раніше обіймав місце робітника, кожен третій – посаду службовця.
Офіційний статус безробітних на 1 грудня п.р. отримали 9,1 тис. незайнятих громадян, з них 5,7 тис. – сільські жителі.
Рівень зареєстрованого безробіття в цілому по області за листопад п.р. зріс на 0,2 в.п. і на 1 грудня п.р. становив 1,7% від кількості населення працездатного віку.
Середній розмір допомоги по безробіттю у листопаді п.р. становив 771,88 грн., що на 21,6% менше, ніж законодавчо встановлений мінімальний розмір заробітної плати.
За сприяння державної служби зайнятості у листопаді п.р. було працевлаштовано 428 осіб, з яких 17,1% були особами, які потребували особливого соціального захисту. Кількість вільних робочих місць (вакантних посад), заявлених підприємствами, установами та організаціями області на 1 грудня п.р. становила 1007 одиниць. Із зазначеної кількості вільних робочих місць (вакантних посад) 43,2% передбачалося для робітників, 46,3% – для службовців, решта – для осіб, які не мають професії.

Заступник начальника
Головного управління статистики Г.І. Петрова

peredplata