«…Галябарда Степан з великою даниною вдячності….»

«...Галябарда Степан з великою даниною вдячності....»Такий автограф залишив на своїй дипломній роботі «Найкращій людині, яку зустрічав на своєму життєвому шляху А.М.Добрянському…» знаний поет-пісняр Степан Галябарда, який днями відзначив свій 60-річний ювілей. До цієї дати в читальній залі Муніципальної бібліотеки ім.А.Добрянського розгорнуто виставку, так як Степан Петрович був вдячним учнем Анатолія Миколайовича в В архівних фондах збереглася дипломна робота по творчості Олександра Довженка з дарчим надписом для свого вчителя, яку він захистив на «відмінно» 9 червня 1973 року.

На виставці можна познайомитись з цією роботою.
Тут же представлена і перша збірочка Степана Петровича «Не поверну човен», яка побачила сіт (вийшла друком) 1991 року.
На виставці можна познайомитись творчим надбанням поета пісняра, його відомі твори, інтерв’ю, співпрацю з композиторами та виконавцями.
Поет-пісняр і виконавець Степан Галябарда – один із фундаторів української естради, без поетично-пісенних наснаг якого «На Україну повернусь!», «Несу свій хрест», «Причасти мене розмовою українською мовою», «Не поверну човен» її неможливо уявити.
Це ім’я спалахнуло наприкінці 80-х років минулого століття палітрою високих і щирих емоцій. Народився С. Галябарда у селі Суходіл Гусятинського району Тернопільської області. В системі Держтелерадіо працював Галябарда з 1984. Спочатку – відповідальний секретар дирекції телебачення, а згодом – головний редактор молодіжної редакції радіо «Молода гвардія», заступник директора телевізійного творчого об’єднання «Молодість».
За вагомий внесок у розвиток вітчизняної культури, високий професіоналізм у 1996 році С. Галябарді присвоєно почесне звання «Заслужений діяч мистецтв України», 2001 р. – нагороджено орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.
Формула письменницького успіху від С Галябарди: «Найголовніше, щоб книга була професійною, цікавою, життєво важливою для читача».

peredplata