За використання транспортних засобів Нацгвардією збитки будуть відшкодовані

Кабмін затвердив Порядок відшкодування витрат та збитків, пов\’язаних з використанням військовослужбовцями Національної гвардії транспортних і плавучих засобів фізичних або юридичних осіб.
Порядком установлюється механізм відшкодування витрат та збитків, пов\’язаних з використанням військовослужбовцями Національної гвардії транспортних і плавучих засобів фізичних або юридичних осіб незалежно від форми власності (крім транспортних засобів дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав в Україні, транспортних засобів спеціального призначення) для припинення злочину, проїзду до місця події, стихійного лиха, супроводження до лікувальних закладів осіб, які потребують термінової медичної допомоги, для переслідування правопорушників та їх супроводження або конвоювання до органів внутрішніх справ.
Порядок стосується транспортних засобів, які були використанні Нацгвардією для наступного:
– припинення злочину;
– проїзду до місця події, стихійного лиха;
– супроводження до лікувальних закладів осіб, які потребують термінової медичної допомоги;
– для переслідування правопорушників та їх супроводження або конвоювання до органів внутрішніх справ.
Відшкодування власникові транспортного засобу витрат та збитків, пов\’язаних з його використанням, здійснюється в порядку черговості звернення власника із заявою до уповноваженого підрозділу на підставі рішення постійно діючої комісії шляхом перерахування належної до відшкодування суми на рахунок, відкритий у банківській установі на ім\’я власника транспортного засобу, або готівкою шляхом видачі йому відповідних коштів у касі уповноваженого підрозділу.
УВАГА! З метою визначення розміру витрат та збитків, пов\’язаних з використанням транспортного засобу, йоговласник за власний рахунок організовує проведення експертної оцінки використаного, пошкодженого або знищеного транспортного засобу з подальшим відшкодуванням уповноваженим підрозділом повної вартості послуг, пов\’язаних з проведенням такої оцінки, за умови пред\’явлення власником транспортного засобу відповідних документів, розрахунків, які підтверджують їх вартість.
(Постанова КМУ «Про затвердження Порядку відшкодування витрат та збитків, пов\’язаних з використанням військовослужбовцями Національної гвардії транспортних і плавучих засобів фізичних або юридичних осіб» від 19.08.2015 р. №)

В.о. начальника Чернівецького міського управління юстиції Тетяна КОШКЕР

peredplata