Урочисті заходи в школах Чернівців через спеку пройшли під медичним супроводом

Через аномальну спеку міський голова Олексій Каспрук доручив скоротити тривалість урочистих заходів з нагоди Дня знань, що відбуваються на відритому повітрі в освітніх закладах міста, забезпечити їх супровід медиками, у випадку погіршення самопочуття для надання допомоги оперативно залучати бригади швидкої допомоги. Результати виконання цього доручення 1 вересня проаналізовано в міському управлінні освіти. У переважній більшості шкіл міста цих рекомендацій було дотримано і урочистості пройшли без ексцесів. Про це повідомив начальник управління освіти Сергій Мартинюк.
За даними керівників освітніх установ та центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, у кількох школах міста під час урочистих заходів знадобилася швидка медична допомога як учням, так і вчителям. Зокрема, бригади «швидкої» викликалися до військо-спортивного ліцею-інтернату, гімназії №5, ЗОШ №31,39 та молодшої школи гімназії №4. В гімназії №5 допомога знадобилася заступнику директора та учню, у військо-спортивному ліцеї погано себе відчули сім учнів, в інших школах – випадки поганого самопочуття через спеку були поодинокими. За всіма викликами бригади «швидкої» прибули оперативно та надали необхідну допомогу на місці.
Ситуацію у спортивно-військовому ліцею вивчила комісія міського управління освіти. Встановлено,що урочистості у цьому закладі у незахищеному від сонця місці тривали до 25 хвилин. На них були присутні понад 200 вихованців ліцею, 180 з яких не проживають у місті та прибули до закладу зранку. На думку комісії, погане самопочуття учнів спричинила спека,перевтома в дорозі та незвичка до форми ліцеїста. Керівництву ліцею вказано унеможливити повторення подібних випадків під час організації масових заходів,занять ліцеїстів на відкритому повітрі, посилити контроль за станом здоров’я ліцеїстів. Після отримання першої допомоги всі учні почуваються добре.

peredplata