Буковинцю незаконно надали в оренду 225 га землі

Прокуратура Заставнівського району виявила факт незаконного надання 225 га землі з земель запасу Кострижівської селищної ради для створення фермерського господарства.

Встановлено, що Головне управління Держземагенства в Чернівецькій області, порушуючи Земельний кодекс України (без проведення аукціону) та ЗУ «Про фермерське господарство» (передані в оренду земельні ділянки не становили єдиного масиву), 12.06.2015 уклало договори оренди з громадянином, якому для створення фермерського господарства надало 4 земельні ділянки площею 225 га, вартістю понад 11 млн. грн.

При цьому на момент укладання договорів земельні торги щодо вказаних земельних ділянок ще не закінчились, а накази про їх передачу управління видало лише 15.06.2015. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Крім того, землі передавались в оренду без заяви громадянина та землевпорядної документації.

Прокуратура вимагає визнати недійсними накази та договори оренди Головного управління Держземагенства в Чернівецькій області, скасувати їх державну реєстрацію, а також повернути земельні ділянки у державну власність.

peredplata