27 учасників АТО отримали земельні ділянки у Чернівцях

27 учасників АТО за рішенням сесії міської ради отримали дозволи на складання проекту відведення земельної ділянки у власність за рахунок земель запасу міста для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.
Усі земельні ділянки для учасників АТО мають площу 0,05 га і виділені у житловому масиві в районі вул. Д. Лукіяновича (вул. Волонтерська, М.Василька, О.Шевчукевича, Л.Курбаса, О.Довженка).
Загалом на обліку для отримання земельних ділянок для індивідуального будівництва житла станом на 4 вересня перебуває 909 учасників АТО. Окрім того, 134 учасника АТО подали заяви на виділення землі для ведення садівництва, дві з яких вже задоволено.
Земельні ділянки для будівництва житла отримали також 13 сімей загиблих учасників АТО. Для решта родин Героїв, які віддали життя за територіальну цілісність та незалежність України, земельні ділянки зарезервовано за рахунок тих, які передбачалися для реалізації на земельних аукціонах. Кожна родина Героя має право обрати найбільш привабливу для себе земельну ділянку.
У сесійному засіданні міської ради у вересні ц.р. пропонується виділити земельні ділянки для будівництва індивідуального житла ще 89 учасникам АТО.
Для будівництва житла учасникам АТО та іншим пільговим категоріям громадян у Чернівцях відведено два земельних масиви – у районі вулиць Д.Лукіяновича та Коломийської. Інженерні комунікації у цих масивах будуть зведені коштом громади, що значно здешевить будівництво житла, зробить ці мікрорайони привабливими для забудовників. Будівельно-інженерні роботи з підготовки цих масивів для житлового будівництва також будуть проведені за бюджетні кошти. В нових мікрорайонах передбачається сучасна соціальна інфраструктура – школи, дитсадки, спортивно-оздоровчі та культурні центри.
Міський голова Олексій Каспрук запевнив , що усі бажаючі учасники АТО зможуть скористатися правом на отримання земельних ділянок у цих земельних масивах до кінця цього року. «Процес виділення земельних ділянок для учасників АТО буде чесним і прозорим, який забезпечить рівні умови для усіх родин цієї категорії», – заявив Олексій Каспрук.
Будівництво інженерних комунікацій, доріг, проведення інших технічних робіт в нових мікрорайонах, виділених під будівництва житла для учасників АТО, вестиметься за кошти, отримані від реалізації земельних ділянок на аукціонах.

міська рада

peredplata