«Допоможіть відремонтувати 100 метрів дороги в центрі Чернівців!»

Народна трибуна

Крик душі
«Впродовж тривалого часу звертаємося до міської влади, аби відремонтували хоча б частину вулиці Галкіна, але у відповідь – нічого конкретного, – крик душі чернівчанки Лілії Іванівни Андрусяк. – Тим часом через поганий стан дорожнього покриття (вулиця пролягає майже в центрі міста, від Центральної площі до неї всього 3 зупинки тролейбусом) потерпають і дорослі, і діти: всі спускаються та підходять з Кишинівської, Молодіївської, Дністрянської, Боянівської, Магалянської та інших вулиць саме на Галкіна, а далі вже розходяться хто куди.

Кому на роботу, кому – до школи чи дитсадка. А ще у цьому районі розміщений гарний стадіон, де часто проводяться різні змагання і з’їжджається багато дітей. Автомобілі ж, долаючи страшенні ями, зазнають пошкоджень та навіть виходять з ладу. Були випадки, що навіть колеса відпадали… Після навіть не рясного дощу ями та вибоїни заповнюються брудною водою, а оскільки тротуарів по Галкіна немає, то люди бредуть тим болотом, заляпуючись з голови до ніг… Що робити, куди звертатися, аби нас почули? Нещодавно мер Чернівців хвалився, що має 190 мільйонів гривень. То, може, виділили б частину і на ремонт цієї вулиці? Бо поки що, за чутками, якусь копійку зі згаданої суми влада планує «кинути» на ремонт тих вулиць, якими їздить комунальний транспорт. Допоможіть нам добитися ремонту стражденної вулиці Галкіна – хоча би сотні метрів дороги до Молодіївської та такої ж довжини від Молодіївської до стадіону, благаємо вас!»

Писк влади
Як повідомляють у департаменті житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради, колективне звернення щодо капітального ремонту вулиці Кузьми Галкіна від мешканців до департаменту вже надходило. Йшлося про ремонт її відрізка від будинку №4 до Молодіївської. За попередніми підрахунками, на виконання таких робіт потрібно щонайменше 700 тисяч гривень. Якщо брати до уваги 190 мільйонів, про які нагадують чернівчани, – вони вже розподілені на інші об’єкти, і вулиця Галкіна до цього переліку не увійшла. Однак депутати міської ради через 6 місяців переглядатимуть бюджет і коли будуть надходження, вирішуватимуть в тому числі й питання виділення коштів задля задоволення звернення громадян щодо ремонту вулиці Галкіна. А поки що це звернення перебуває на контролі у керівництва департаменту житлово-комунального господарства. Воно не буде закрите, допоки питання не вирішиться.

Від редакції. Сподіваємося, що чиновники й справді дотримають слова та допоможуть людям позбутися жахливих вибоїн на їхній вулиці. Лише б не забули…
Наталія БРЯНСЬКА

peredplata