В офіс – на велосипеді

В офіс - на велосипеді Велосипедистам у Чернівцях бути. 12 грудня представники ЧОГО «БАРР» і міської ради підводили підсумки кампанії, націленої на зміну транспортних систем. У рамках цієї акції в Чернівцях вже встановлено 10 велопарківок, а також розроблено відпочинкові веломаршрути по місту. У наступному ж році буде створена робоча група, яка сприятиме покращенню велоінфраструктури міста. На думку ініціаторів кампанії, велосипед є прекрасною альтернативою автотранспорту, і може вже скоро на роботу та відпочинок містяни будуть їздити велосипедом.
Заступник ЧОГО «Буковинська агенція регіонального розвитку» Тетяна Лебухорська розповіла, що досвідом розбудови велоінфраструктури з нашим містом охоче поділиться Львів, де наразі активно ведеться ремонт доріг з велосипедними доріжками. Також п. Тетяна наголосила на тому, що процес зміни транспортних систем є досить тривалим і потребує певної переоцінки цінностей громадянами.
Про фінансову сторону питання говорив начальник відділу інформації, зв’язків з громадськістю та міжнародних відносин чернівецької міської ради Андрій Ходоровський. за його словами, коштів на відповідний проект в бюджеті міста не закладено. Проте можна поросити грошей у єврокомісії, як це зробив Львів. Єврокомісія, за словами п. Андрія охоче сприяє покращенню стану навколишнього середовища, тому Чернівці мають реальний шанс отримати потрібну матеріальну допомогу.

Перелік місць, де встановлено велопарковки:
1. Пл. Центральна, 1
2. Вул. Університетська, 10
3. Пл. Соборна.
4. Перехрестя вулиць О. Кобилянської – М. Гоголя.
5. Перехрестя вулиць О. Кобилянської – А. Кохановського.
6. Перехрестя вулиць М. Ватутіна – М. Штерна.
7. Вул. Стасюка, 4, гуртожиток №4.
8. Вул. Стасюка, 4, гуртожиток №5.
9. Вул. Сторожинецька, 101, корпус №9
10. Вул. Сковороди, корпус №12

Оксана Баланюк

peredplata