Юристи фіскальної служби регіону за вісім місяців цього року виграли 684 справи

Так, впродовж січня-серпня 2015 року судові інстанції усіх рівнів прийняли 684 рішення на користь податкового та митного відомств області на загальну суму майже 190 млн. грн. Таким чином фахівці служби довели абсолютну правомірність дій фіскальної служби у 90 відсотків випадків (середній показник по Україні – 57 відсотків). Водночас, 73 судові позови на суму майже 70 млн. грн. задоволено на користь платників податків. Про це інформують у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області.

Загалом, за 8 місяців цього року на розгляді в судах України, участь у засіданні яких брали представники територіальних органів ДФС у Чернівецькій області, знаходилось 1126 справ на загальну суму понад 720 млн. грн.

Фахівці фіскальної служби області нагадують, що відповідно до Податкового кодексу України, платник податків має право оскаржити рішення податкової інспекції в адміністративному чи судовому порядку. Якщо платник оскаржує рішення податкового органу до суду, обвинувачення особи в ухиленні від сплати податків не може ґрунтуватися на відповідному рішенні контролюючого органу до остаточного вирішення справи судом. Утім, це правило не поширюється на випадки, коли таке обвинувачення доведено на підставі додатково зібраних доказів.

Порушення кримінальної справи стосовно платника податків або його службових (посадових) осіб не може бути підставою для зупинення провадження у справі або залишення без розгляду позову такого платника, поданої до суду у межах процедури апеляційного узгодження. Детальніше про порядок оскарження рішень контролюючих органів йдеться у статті 56 Податкового кодексу України.

peredplata