За вісім місяців нинішнього року місцеві громади Буковини отримали майже 739 млн. грн. податків

За інформацією Головного управління ДФС у Чернівецькій області таку суму податків сплатила бізнес – спільнота регіону та буковинці від своїх доходів. Прогнозні показники, що затверджені завданням місцевих Рад виконано на 121,4 відсотки. Додатково надійшло майже 130,4 млн.грн. Приріст надходжень до аналогічного періоду минулого року 213,8 млн.грн.

Аналіз поступлень до місцевих бюджетів підтверджує, що чільне місце у структурі як і торік, займає податок на доходи фізичних осіб. Так, надходження з цього податку склали 373,5 млн. грн., що на 58,9 млн. грн. більше, аніж за вісім місяців торік. Суттєвими також є надходження акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів – майже 111,7 млн.грн. Від землевласників та землекористувачів надійшло 109,3 млн. грн. плати за землю, що на 25,2 млн. грн. більше ніж у січні – серпні 2014 року. «Спрощенці» сплатили єдиного податку – 96,4 млн. грн., що на 18,9 млн. грн. більше минулорічних надходжень.

«Стабільне зростання надходжень податків до місцевих бюджетів Чернівеччини, як і країни загалом, істотно впливає на фінансовий ресурс місцевого самоврядування, оскільки наявність у територіальної громади достатніх джерел бюджетних коштів дозволяє вирішувати проблеми місцевого значення, що, в свою чергу, визначає якість життя її мешканців» – відзначає заступник начальника ГУ ДФС у Чернівецькій області Іван Матіос.

peredplata