На Чернівецькій митниці ДФС дотримуються часових нормативів митного оформлення товарів і ТЗ

За вісім місяців нинішнього року було оформллено 27663 декларацій, торік 25557. Митниця на сьогоднішній день вийшла на рівень застосування електронного декларування у 92,4 відсотки вантажів – інформують на Чернівецькій митниці ДФС.
Дотримання часових нормативів при митному оформленні товарів залишається під пильною увагою з боку керівника буковинських митників Миколи Салагора. Випадків безпідставних перевищень часових нормативів при здійсненні посадовими особами ПМО митних формальностей за митними деклараціями фактів не встановлено – акцентують у митному відомстві.
З початку року допущено перевищення часових нормативів лише у 33 випадках, або у 0,14 відсотків до усіх оформлених декларацій.
Зокрема, середній час митного оформлення товарів у режимі експорту за січень-серпень 2015 року складає 34 хвилини. При митному оформленні в режимі імпорт середній час митного оформлення скоротився. У 2014 році він складав 55 хвилин, натомість тепер він становить 51 хвилину. При оформленні транзитних вантажів 17 хвилин.
Що ж до динаміки вагових показників при митному оформленні в зоні діяльності митниці, то за вісім місяців 2015 року митницею в режимі імпорт оформлено загальною вагою 92,8 тис. тон вантажів. В режимі експорт оформлено 238,4 тон вантажів.

peredplata