Податківці Буковини провели конференцію – дискусію зі студентами Буковинського Державного Фінансово-Економічного Університету

Дискусія зі студентами тему: «Ми працюємо для держави – держава працює для кожного з нас», організована представниками фіскальної служби Буковини, відбулася вчора.
Учасники заходу обговорювали питання, пов\’язані з історією виникнення податків, становленням податкової системи, основні прин­ципи оподаткування та розвиток підприємництва в Україні.
Дискусія супроводжувалась презентацією зі слайдами історії збирання податків. Учасники зустрічі дуже емоційно відреагували на перегляд дивних та безглуздих податків, які сплачувалися у різні часи. Серед яких, «податок на капелюхи», «горобців», «на звільнення від рабства», «за незгоду з королем», «на боягузство» та інші.
Спілкування зі студентами було жваве та плідне, а присутні погодились, що дискусія та обмін думками має велику виховну та навчальну цінність, адже вона вчить більш глибокому розумінню проблеми, вмінню захищати свою позицію та рахуватися з думками і точкою зору інших людей.
У ході обговорення студенти висловлювали різні ідеї та думки, щодо вдосконалення податкового законодавства та концепції розвитку підприємництва в регіоні.
Особливо цікавою була точка зору учасників щодо зниження ставок на «зарплатні податки» та функція в наповненні бюджету податку на додану вартість.
Наприкінці заходу податківці запропонували студентам взяти участь у заході «День відкритих дверей» у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області, що буде проводитися у жовтні нинішнього року.

peredplata