Звернення громадян – на постійному контролі посадовців фіскальної служби Буковини

207 письмових звернень громадян, у тому числі 203 заяви та 4 повідомлення надійшло з початку 2015 року до територіальних органів Головного управління ДФС у Чернівецькій області, що на 43 звернення менше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомляють у відділі реєстрації платників податків та електронних сервісів фіскального служби регіону.
Так, 82 відсотка звернень стосувалися податкової політики, зокрема, проведення контрольно-перевірочної роботи, сплати єдиного соціального внеску, земельного та акцизний податку, присвоєння реєстраційних номерів облікових карток платників податків (ідентифікаційних кодів). Автори 24 звернень інформували територіальні органи ГУ ДФС у Чернівецькій області про ухилення від сплати податків тими чи іншими суб’єктами господарювання.
За вказаний період посадові особи фіскального відомства області провели 168 особистих прийомів громадян. Результати аналізу соціального стану заявників вказують на те, що 38,7 відсотка відвідувачів – підприємці, які провадять діяльність на території області. Окрім того начальник фіскального відомства регіону Михайло Сеничак, а також його заступники Іван Матіос та Наталія Чернівчан здійснили 4 виїзні прийоми громадян у Глибоцькому, Заставнівському, Новоселицькому та Сторожинецькому районах.
Під особистого спілкування буковинці цікавилися особливостями сплати єдиного соціального внеску та податку на доходи фізичних осіб, земельного, акцизного та єдиного податку, а також податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.
Також впродовж січня-серпня цього року фахівцями територіальних органів ГУ ДФС у Чернівецькій області розглянуто 109 запитів на публічну інформацію, 16 з яких перенаправлено належному розпоряднику для розгляду в межах компетенції з одночасним повідомленням про це запитувача. Відмовлено у задоволенні 5 запитів, частково задоволено 3, повністю – 85 запитів. Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДФС у Чернівецькій області

peredplata