Онопенко: Я прийняв рішення не балотуватися, але в житті все буває….

Онопенко: Я прийняв рішення не балотуватися, але в житті все буває....Василь ОНОПЕНКО, термін повноважень якого на посаді голови Верховного Суду завершився 29 вересня, планує підтримати кандидатуру Петра ПИЛИПЧУКА на посаду голови ВСУ.

Водночас, В.ОНОПЕНКО не виключив, що й сам балотуватиметься на цю посаду. «У житті все буває», – сказав він.

«Зараз я в роздумах. Я, звичайно, підтримую Петра ПИЛИПЧУКА. Це прекрасна людина, мій колега, мій заступник. Я думаю, що з точки зору стабілізації у Верховному Суді це було б непогано», – сказав В.ОНОПЕНКО.

Він додав, що вони з П.ПИЛИПЧУКОМ мають спільний погляд на роботу Верховного Суду. «Мої ідеї – це і його ідеї. Ми все робили разом. Тому я, в принципі, прийняв рішення не балотуватися, але в житті все буває», – сказав В.ОНОПЕНКО.

Водночас, він категорично не погодився з тим, що його рішення не балотуватися на посаду голови ВСУ пов’язане з амністією його зятя Євгена КОРНІЙЧУКА.

Як повідомляв УНІАН, 9 грудня Печерський районний суд Києва амністував колишнього першого заступника міністра юстиції Є.КОРНІЙЧУКА.

Кримінальну справу щодо Є.КОРНІЙЧУКА було порушено Генпрокуратурою 22 грудня 2010 року за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу (перевищення службових повноважень, що призвело до тяжких наслідків). Йому було висунуто звинувачення у зловживанні службовим становищем під час проведення держзакупівель.

Джерело

peredplata