Буковинці сплатили в казну 109,3 млн. грн. податку за землю

Саме такою сумою плати за землю поповнились місцеві скарбнички за 8 місяців поточного року від власників землі та землекористувачів регіону. Зокрема, від юридичних осіб надійшло 76,8 мільйонів гривень, а від фізичних – 32,4 млн. грн. – інформують у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області.

У відомстві відзначають, зростання надходжень від використання земельних ресурсів однозначно є позитивною тенденцією у Чернівецькій області. Відтак, цьогоріч сплата податку збільшилась на 25,2 млн. грн. у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Також зазначають, Наказом Мінфіну від 16.06.2015 р. № 560 затверджено нову форма Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності).

Слід відзначити, з огляду на те, що базовим податковим (звітним) періодом для плати за землю є календарний рік, то нова форма декларації з плати за землю буде використовуватися для складання звітності вже починаючи з 01.01.2016р., у тому числі і для самостійного виправлення помилок, допущених у податковій звітності за попередні звітні (податкові) періоди.

peredplata