Продаж тютюну та алкоголь поповнив місцеві скарбниці Чернівеччини на 112 млн. грн. акцизного збору

За інформацією Головного управління ДФС у Чернівецькій області таку суму акцизного податку з роздрібної торгівлі алкоголем і тютюном, сплатили за вісім місяців нинішнього року платники податків Зокрема, цьогоріч у серпні до бюджетів територіальних громад регіону надійшло понад 18 млн. грн. (103,7 відсотка до індикативного показника).

«Запровадження акцизного податку з 1 січня 2015 року наближає Україну до решти європейських держав. Адже цей податок є додатковим ресурсом, за рахунок якого може фінансуватися розвиток місцевої соціальної інфраструктури. Саме тому закликаю буковинців здійснювати громадський контроль за реалізацією підакцизних товарів та інформувати територіальні підрозділи ДФС про випадки їх нелегальної реалізації», – відзначив заступник начальника фіскального відомства області Іван Матіос.

Нагадаємо, що платниками акцизного податку з реалізації підакцизних товарів є суб’єкти роздрібної торгівлі, які реалізують безпосередньо громадянам, пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну, нафтопродукти, скраплений газ, паливо альтернативне.

peredplata