З Буковини намагались незаконно вивезти деревину

Сьогодні співробітниками пункту пропуску “Мамалига – Крива” митного поста “Мамалига” Чернівецької митниці ДФС спільно з представниками Чернівецького прикордонного загону вилучено лісоматеріали обрізні хвойних порід, які знаходились у напівпричепі вантажного автомобіля марки “Renault”. Даний вантаж планувався до експорту фірмою-відправником з Івано-Франківської області на адресу однієї з молдовських фірм.

Як підставу для митного оформлення водій транспортного засобу подав товаросупровідні документи, що містили неправдиві відомості про кількість товару. За результатами поглибленого огляду виявлено 15 м.куб. вантажу, не заявленого у документах.

З Буковини намагались незаконно вивезти деревину

З Буковини намагались незаконно вивезти деревину

Таким чином, вчинено дії, спрямовані на переміщення товару через митний кордон України з приховуванням від митного контролю шляхом подання органу доходів і зборів документів, що містять неправдиві відомості щодо кількості товару.

Т.в.о. начальника митниці Іван Жижиян наголошує, що санкція статті, за якою порушник митних правил притягується до відповідальності (а це ч.1 ст.483 Митного кодексу України), передбачає накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів.

За складеним протоколом про ПМП лісоматеріали, оцінені у майже 29 тис.грн., вилучено до рішення суду.

peredplata