Чернівецька міська виборча комісія створить власний сайт

Під час чергового засідання Чернівецької міської виборчої комісії Чернівецької області було вирішено створити сайт комісії. Створення сайту виборчої комісії сприятиме інформування громадян про гід виборчого процесу.
За словами голови Чернівецької міської територіальної виборчої комісії Сергія Бостана, на сьогоднішній день існують певні незручності в оприлюдненні інформації, відсутні ресурси, де можна було б знайти всю інформацію стосовно виборчого процесу. Створення сайту дасть змогу вчасно оприлюднювати інформацію та бути максимально прозорими. Члени комісії одноголосно підтримали ідею. Процес створення сайту вже розпочався.
Варто зазначити, що попередньо було створено сторінку Чернівецької міської територіальної виборчої комісії у соціальній мережі Фейсбук.
Відповідно до ст.13 закону України «Про місцеві вибори», виборчі комісії інформують громадян України про свій склад, місцезнаходження та режим роботи, про виборчі округи і виборчі дільниці, про основні права виборців (у тому числі про право оскарження рішень, дій чи бездіяльності виборчих комісій, органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій, їх керівників, інших посадових та службових осіб, які обмежують або порушують виборчі права), про порядок заповнення виборчих бюлетенів, забезпечують можливість для ознайомлення виборців зі списками виборців, відомостями про кандидатів, оприлюднюють протоколи про підрахунок голосів виборців, про підсумки голосування та результати місцевих виборів, надають іншу інформацію у випадках, передбачених цим Законом.
Нагадаємо, Чернівецьке представництво Громадянської мережі «ОПОРА» розпочало кампанію громадського спостереження за місцевими виборами в Чернівецькій області. Про факти, зафіксовані нашими спостерігачами можна дізнатись на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org/

peredplata