Неповнолітній обікрав помешкання буковинця на 30 тисяч

Хлопець шляхом віджиму металопластикового вікна проник до будинку жителя селища Красноїльск та поцупив майно на суму понад 30 тисяч гривень. Слідчі Сторожинецького райвідділу міліції за даним фактом розпочали кримінальне провадження. Про це повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькій області.

Як розповів заступника начальника Сторожинецького райвідділу міліції Ігор Хімейчук, під час відпрацювання селища Красноїльськ, працівники карного розшуку та кримінальної міліції у справах дітей отримали інформацію про те, що місцевий мешканець може бути причетній до скоєння крадіжок. У ході розмови з 17-річним жителем селища, вдалося встановити, що він у липні цього року обікрав свого земляка.

Хлопець розповів правоохоронцям, що з чужого будинку викрав ноутбук, ювелірні вироби, комплект каструль та інші речі. Частину краденого здав у ломбард, решту розпродав, а гроші витратив на власні потреби.

Згодом співробітники міліції встановили і потерпілого. 56-річний мешканець селища Красноїльськ раніше із заявою до правоохоронців не звертався. Тож дізнавшись про те, що знайшли зловмисника, який посягнув на його майно, висловив щиру подяку міліціонерам та звернувся із заявою про вчинений злочин.

Слідчі Сторожинецького райвідділу міліції кваліфікують дії зловмисника за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті – позбавлення волі строком до шести років.

Також правоохоронці перевіряють причетність хлопця до скоєння аналогічних злочинів на території району.

peredplata