Буде реструктуризована заборгованість за рішеннями судів, виконання яких гарантовано державою

З метою забезпечення реалізації положень Законів \”Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини\” та \”Про гарантії держави щодо виконання судових рішень\” і відповідно до ст. 23 Закону «Про державний бюджет України на 2015 рік» Кабмін постановив реструкту¬ризувати фактичну заборгованість, що виникла станом на 1 січня 2015 р. за рішеннями судів, виконання яких гарантовано державою, а також за рішеннями Європейського суду з прав людини, прийнятими за наслідками розгляду справ проти України, шляхом часткового погашення у розмірі до 10 % суми за зазначеними рішеннями та видачі на решту суми фінансових казначейських векселів строком обігу до 7 років з відстроченням платежів за цією заборгованістю на 2 роки та відсотковою ставкою 3 % річних.
Також затверджено Порядок реструктуризації заборгованості, що виникла станом на 1 січня 2015 р. за рішеннями судів, виконання яких гарантовано державою, а також за рішеннями Європейського суду з прав людини, прийнятими за наслідками розгляду справ проти України, коштами та фінансовими казначейськими векселями.
Затвердженим Порядком визначається механізм реструктуризації заборгованості, що виникла станом на 1 січня 2015 р. за рішеннями судів, виконання яких гарантовано державою, а також за рішеннями Європейського суду з прав людини, прийнятими за наслідками розгляду справ проти України, шляхом часткового погашення у розмірі до 10 % суми за зазначеними рішеннями за рахунок коштів державного бюджету та видачі на решту суми фінансових казначейських векселів, а також механізм видачі, обігу, обліку векселів і сплати за ними.

Начальник Чернівецького міського управління юстиції Світлана АФОНІНА

peredplata