Буковинці сплатили до казни понад 59,4 млн. грн. рентної плати

У Головному фіскальному відомстві Буковини повідомляють, що за вісім місяців 2015 року таку суму рентних платежів перерахували до Зведеного бюджету платники податків Чернівецької області. Дані надходження складаються із наступних рентних платежів, – плата за спеціальне використання лісових ресурсів, плата за спеціальне використання води та плата за користування надрами. Загалом,в області на обліку перебуває 136 платників, які сплачують дані податки..

З них, більше половини(54 відсотки) надійшло від рентної сплати за користування надрами – понад 32,1 млн. грн. Рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів по сплаті до Зведеного бюджету знаходиться на другому місці серед рентних платежів. Відтак, більше 20,7 млн. грн. надходжень забезпечили 26 суб’єктів господарювання, що використовують лісові угіддя.

Також, Зведений бюджет впродовж січня-серпня поточного року отримав 6,5 млн. грн. від рентної плати за спеціальне використання води. Кількість платників цього платежу в області складає 2478.

В цілому, цьогоріч платники податків наростили надходження рентних платежів на 31,8 млн. грн. більше ніж торік.

peredplata