Чернівецький обласний військовий комісаріат інформує про пільги призовникам-строковикам

Призовникам, які призиваються на строкову військову службу встановлені наступні матеріальні пільги та виплати (стосується особливого періоду, який існує на даний час в державі).

1. При призові на строкову військову служу:
– виплачується військовими комісаріатами грошова допомога в розмірі двох мінімальних заробітних плат – визначено постановою Кабінету Міністрів України від 12 серпня 2015 року №587.

2. Під час проходження строкової військової служби:
– за працівниками, призваними на строкову військову службу, на строк до закінчення особливого періоду або до дня фактичної демобілізації, зберігаються місце роботи, посада і компенсується із бюджету середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, в яких вони працювали на час призову, незалежно від підпорядкування та форм власності – визначено Кодексом Законів про працю (стаття 119).

3. При звільненні зі строкової військової служби:
– виплачується органами соціального захисту за поданням військового комісаріату матеріальна допомога громадянам України, які звільнилися з військової служби, в розмірі:

середньої заробітної плати на день призову, але не менше мінімальної заробітної плати встановленої на день призову (для громадян, які працювали на підприємствах, установах, організаціях);

мінімальної заробітної плати, встановленої на день призову (для громадян, які до призову не працювали) – визначено постановою Кабінету Міністрів України від 08 квітня 2015 року №185.

За детальною інформацією звертатись до військових комісаріатів за місцем перебування на військовому обліку, або до Чернівецького обласного військового комісаріату (Чернівці, вулиця О. Кобилянської, 32).

peredplata