Кожен шостий страхувальних – проштрафився

У рейтингу податкових порушень несвоєчасна сплата податків є беззаперечним лідером. Традиційно, найбільше «грішать» забудькуватістю ті, хто звик дочікуватись зі сплатою податків до останнього.

Таке вичікування не завжди виправдане, оскільки часто призводить до порушення термінів сплати.

Як повідомила начальник відділу адміністрування єдиного соціального внеску ДПІ у м. Чернівцях Валентина Трищук: «упродовж восьми місяців цього року до 2225 чернівецьких платників єдиного соціального внеску було застосовано штрафні санкції за порушення термінів сплати. Зважаючи на те, що на обліку в ДПІ у м. Чернівцях перебуває 36445 платників єдиного внеску, кожен шостий допустив цьогоріч несвоєчасну сплату ЄСВ». Про це інформує Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях.

«Варто зазначити, що серед штрафників є чимало приватних підприємців, які не звертають уваги на зміни мінімального розміру страхового внеску, що залежить від розміру мінімальної заробітної плати. Саме тому, хочу нагадати, що з 1 січня 2015 року розмір мінімальної заробітної плати становив 1218,0 грн., а з 1 вересня 2015 року збільшився до 1378 грн. Отже, розмір мінімального страхового внеску з вересня 2015 р. становить 478,17 грн. замість 422, 65 грн.», – зазначила посадовець.

Окрім того, з 15 вересня 2015 року змінено реквізити рахунків для сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування
Рахунки щодо сплати єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування розміщено за посиланням: http://cv.sfs.gov.ua/byudjetni-rahunki/.

peredplata