У Чернівецькій області пільговим режимом оподаткування ЄСВ скористалися 116 роботодавців

У Головному управлінні ДФС Буковини інформують, що така кількість страхувальників застосувала понижуючий коефіцієнт при нарахуванні єдиного внеску на загальнообов\’язкове державне соціальне страхування на заробітну плату за серпень нинішнього року. На початку дії пільгового режиму оподаткування ЄСВ, у лютому місяці цього року, таких роботодавців було лише четверо.

У відомстві звертають увагу, що збільшення кількості страхувальників, котрі застосовують пільговий режим оподаткування ЄСВ стало можливим завдяки суттєвим змінам, що внесені Законом України від 02 березня 2015 року № 219-VIII «Про внесення змін до розділу VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов\’язкове державне соціальне страхування» (щодо зменшення навантаження на фонд оплати праці)».

Також, податківці повідомляють, що на сьогоднішній день, показники щодо застосування коефіцієнта розраховуються не в цілому по підприємству, а виходячи з даних на одну застраховану особу. Крім того, щоб скористатися пільговим режимом потрібно забезпечити виконання затверджених умов.

Страхувальник, що застосував понижуючий коефіцієнт ЄСВ та не сплатив нарахований єдиний внесок у встановлені строки (не пізніше 20 числа місяця, наступного за звітним періодом), позбавляється права в майбутньому користуватися пільговим режимом до повної сплати такої недоїмки (боргу). Право на застосування понижуючого коефіцієнта поновлюється з місяця, в якому сплачено таку недоїмку (борг).

peredplata