ДФС Буковини: платники єдиного податку другої і третьої груп з 1 жовтня 2015застосувують РРО, якщо обсяг доходу перевищив 1 млн. грн.

Головне управління ДФС у Чернівецькій області інформує, що Державна фіскальна служба України в зв\’язку з набранням чинності Закону України від 01 липня 2015року № 569 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій» надала роз’яснення щодо застосування РРО платниками єдиного податку другої і третьої груп.

Відповідно до пункту 296.10 статті 296 Податкового кодексу України (з урахуванням змін, внесених Законом № 569) реєстратори розрахункових операцій не застосовуються платниками єдиного податку другої і третьої груп (фізичними особами-підприємцями) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 млн. грн. У разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1 млн. грн застосування РРО для такого платника єдиного податку є обов\’язковим. Застосування РРО розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом дії свідоцтва платника єдиного податку.

Отже, з 1 жовтня поточного року платники єдиного податку другої і третьої групп (фізичні-особи-підприємці) в яких обсяг доходу протягом календарного року перевищує 1 млн.грн. зобов\’язані при здійсненні своєї господарської діяльності застосовувати РРО.

peredplata