Протягом доби на Буковині сталося 6 пожеж

Про це повідомляє прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області.

Протягом доби на Буковині сталося 6 пожеж

Так, в місті Хотин по вул. Буковинській горів житловий будинок місцевої мешканки. Загорання виникло на горищі будинку. Пожежу помітили люди, які працювали неподалік, оскільки в даному будинку ніхто не проживав. Вони спочатку намагалися самотужки ліквідувати пожежу, однак вогонь поширювався по дерев’яним конструкціям перекриття будинку і швидко охопив площу 120 кв.м.. Розповсюдженню вогню сприяло те, що всередині будинку знаходилося багато будівельних та легкозаймистих матеріалів. Зрозумівши, що самотужки їм не впоратись, люди зателефонували до Служби порятунку 101. За лічені хвилини на місце події прибули вогнеборці міста Хотин. Вогнеборці локалізували пожежу в тих межах, у яких застали на момент прибуття. В подальшому пожежа була ліквідована. Вогнем знищено покриття та перекриття будинку, меблі, речі домашнього вжитку. Завдяки оперативним діям вогнеборців від знищення вдалося врятувати поруч розташовану господарську будівлю. Попередньою причиною виникнення пожежі є коротке замкнення електромережі.

У Чернівцях по вул. Героїв Майдану сталася пожежа в гаражі. Повідомлення про пожежу до рятувальників надійшло о 03:45 від перехожого, який проходив неподалік. Чоловік помітив пожежу вже тоді, коли вогонь повністю охопив гараж, в якому виникла пожежа, та перекинувся на розташований поруч ще один гараж. За місцем виклику оперативно прибули рятувальники групи пожежогасіння аварійно-рятувальної частини АРЗ СП та Державної пожежно-рятувальної частини № 1 обласного центру. Через те, що на пожежі було сильне задимлення, вогнеборцям довелося працювати в апаратах захисту органів дихання. Рятувальники локалізували пожежу, а в подальшому ліквідували її. Вогнем знищено покриття гаражів, пошкоджено побутові прилади. Вогнеборці врятували від знищення розташований поруч гараж.

Всього в ході ліквідації пожеж, які виникли за останню добу на території краю, пожежно-рятувальні підрозділи Управління ДСНС України у Чернівецькій області врятували від знищення 7 будівель. Загиблих та травмованих внаслідок пожеж немає.

peredplata