Податківці Буковини за виплату «тіньової» зарплати та «нелегалів» нарахували 1,2 млн. грн. штрафів

Про це поінформували у Головному фіскальному відомстві Чернівецької області та повідомили, що буковинські податківці впродовж дев’яти місяців 2015 року провели 58 перевірок підприємств та фізичних осіб – підприємців, щодо яких отримано інформацію про використання праці найманих осіб без належного оформлення трудових відносин та виплати роботодавцями доходів у вигляді заробітної сплати без сплати податків до бюджету.

Слід зауважити, що виплата «тіньової» зарплати й нелегальне використання праці найманих працівників є найбільш типовими порушеннями в регіоні.

Відтак, за недотримання вимог чинного законодавства перевіреним роботодавцям донараховано понад 1 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та 173,6 тис. грн. єдиного соціального внеску.
Також, проведеними заходами щодо виявлення найманих працівників, праця яких використовується без належного оформлення трудових відносин та відповідного оподаткування, з початку цього року на Буковині легалізовано 497 «тіньових» робітників.

У регіональному фіскальному відомстві наголошують, невиплата заробітної плати працівникам належним чином негативно позначається на наповненні місцевих бюджетів. Крім того, несумлінні роботодавці завдають найбільшої шкоди насамперед самим «сірим» працівникам, адже неналежне оформлення трудових відносин позбавляє таких громадян соціального захисту.

peredplata