В Чернівцях невідомі розклеювали антирекламу проти УКРОПу

Спостерігачем ОПОРА 8 жовтня близько 21 год. в Чернівцях було зафіксоване поширення листівок з антирекламою проти політичної партії УКРОП без вихідних даних. Листівки з антирекламними закликами розклеювали у непередбачених для цього місцях.
Випадок стався по вул. Бульвар 9 в Чернівцях. Чоловік, який розклеював листівки повідомив ОПОРІ, що не знає, хто є ініціатором розповсюдження цього друкованого матеріалу, хто є розробником макету. Він переконує, що особисто не знайомий з людьми, які дали йому розклеїти ці листівки.
ВІДЕО https://youtu.be/uuN5k_FEdQQ
На листівці червоним кольором написано \”Якщо ти за Україну – скажи УКРОПу \”Ні\” та перекреслено логотип партії. Також в листівці містяться прізвища Коломойський, Корбан, Ткачук та напис «Ні» зрадникам України! Вони продали нас Путіну! Ганьба!».
Голова Чернівецької обласної організації \”УКРОП\” Віталік Ткачук в коментарі ОПОРІ сказав, що листівок таких не бачив.
– Конкуренти розпочали \”брудну\” боротьбу та використовують чорний піар. Я уявлення не маю хто цим може займатись, – зауважив Віталій Ткачук.
Він також наголосив, що на найближчих місцевих партійних зборах поставить це питання на обговорення і якщо однопартійці його підтримають, то представники \”УКРОПу\” звернуться до правоохоронних органів.
Нагадаємо, відповідно до п.2 ст.56 закону України «Про місцеві вибори», друкований агітаційний матеріал (а агітація може бути як за, так і проти кандидата, партії) повинен містити відомості про замовника та установу, що здійснила друк, його тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск. Розповсюдження друкованих агітаційних матеріалів без зазначених відомостей забороняється. Окрім того, плакати, стенди, листівки та інші друковані агітаційні матеріали (крім матеріалів, що розміщуються на носіях зовнішньої реклами) розміщуються лише у місцях, визначених і обладнаних місцевими органами виконавчої влади чи органами місцевого самоврядування.
Розпочала роботу гаряча лінія Чернівецького представництва Громадянської мережі «ОПОРА». Відповідно всі бажаючі можуть задзвонити за номером 099 010 6551 і отримати консультацію щодо виборчого процесу або ж повідомити про порушення. А про факти, зафіксовані нашими спостерігачами можна дізнатись на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org/

peredplata