У Чернівцях вперше відбудеться архітектурний фестиваль ProstoNeba

Архітектурний фестиваль ProstoNeba на тему «Я – місто» відбудеться у Чернівцях 17-18 жовтня в стінах Ратуші та на Центральній площі. У фестивалі беруть участь відомі українські архітектори, дизайнери та ландшафтники.
Під час фестивалю працюватиме виставка архітектурних, інтер’єрних та ландшафтних проектів, предметного дизайну.
Вперше бажаючі зможуть взяти участь у дискусійній платформі головних архітекторів Чернівців, Львова та Івано-Франківська. Йтиметься й про те, які зміни до містобудівного законодавства потрібні містам для їх гармонійного розвитку.
В.о. головного архітектора Києва Ганна Бондар презентуватиме Міжнародний відкритий конкурс «Територія гідності».
Архітектор з Німеччини І. Хріст ознайомить з німецькою моделлю \”зеленої архітектури\” нових районів, своє бачення міського дизайну презентують Дизайн бюро Hochu Rayu (Львів), Своя студія (Дніпропетровськ).
Цікаві лекції-презентації для чернівчан підготували архітектори із Дніпропетровська та Харкова Олексій Образцов («Частное») та Олег Дроздов («Способи буття»), відомі київські дизайнери Брати Юдіни (\”Кохання у великому місті\”), а також відомі архітектори Віктор Зотов (Київ), Богдан Гой та Юрій Столяров (Львів), Олег Пікущенко та Ярослав Бойко (Чернівці), київський дизайнер Володимир Непийвода.
Фестиваль завершиться світлодинамічним шоу на Центральній площі від компанії Expolight.
Організатори фестивалю: Агенція з архітектури та дизайну Zdorenko agency, Журнал Prima Interior, Асоціація ландшафтних архітекторів України
Співорганізатори: Дизайн бюро Hochu Rayu, Школа урбаністики CANactions, Чернівецька міська рада, Студія кераміки BiColor, Західно-український архітектурний портал
Фестиваль у Чернівцях проходить за ініціативою та за підтримки міського голови Олексія Каспрука, головного архітектора міста Наталії Хілько, голови обласної організаціїї НСАУ Олега Пікущенка.

peredplata