В Україні ледь не легалізували проституцію

Автор законопроекту про легалізацію проституції Андрій Немировський відкликає документ з Верховної Ради і замість нього внесе інший – про посилення покарання за неї.

Про це повідомляє прес-служба групи \”Воля народу\”, до якої входить депутат.

\”Внесення цього законопроекту було провокативним. Але це моя свідома позиція, щоб привернути до цього ганебного явища увагу суспільства та розпочати широку дискусію у владних коридорах щодо необхідності посилення боротьби із торгівлею людьми, сутенерством, розповсюдженням ВІЛ-інфекції та іншими негативними явищами, що супроводжують проституцію\”, – пояснив він.

Немировський поскаржився, що влада \”взагалі не приділяє увагу такому ганебному явищу, як проституція, яка є формою торгівлі людьми\”.

Він додав, що відкликає документ \”щоб не провокувати суспільний конфлікт\”.

На думку депутата, в Україні проституція та сутенерство \”кришуються\” правоохоронцями, а сотні українських дівчат вивозяться за кордон.

У повідомленні сказано, що Немировський вже підготував новий законопроект про посилення кримінальної відповідальності за торгівлю людьми, проституцію та сутенерство особливо у частині відповідальності правоохоронців за участь в цих злочинах.

Як відомо, Немировський зареєстрував законопроект про легалізацію проституції 18 вересня. Тоді він стверджував, що проституція легалізована у більшості розвинених країн Євросоюзу, а її нелегальність в Україні грає на руку криміналітету і завдає збитків держбюджету.

УП

peredplata