Тест-драйв на «Ленд Крузері» завершився кримінальним провадженням

«TOYOTA Land Kruizer 200» – таку престижну марку авто обрали для відмивання коштів службові особи одного з чернівецьких підприємств.
За матеріалами оперативного управління ДПІ у м. Чернівцях ГУ ДФС у Чернівецькій області, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, що кваліфікується за ч.1 ст. 209 КК України, за фактом легалізація доходів (майна), одержаних злочинним шляхом.
В рамках супроводження кримінального провадження, було встановлено, що службові особи товариства, які ніби – то здійснювали виробництво сільськогосподарської продукції, насправді відмивали готівку.
На одній із таких «операцій» і «погоріли» горе – махінатори. Намагаючись витратити зняту з рахунку готівку на придбання престижного позашляховика вартістю у півмільйона гривень, фіктивні підприємці стали суб’єктами кримінального провадження.
За вказане правопорушення передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до двох років з конфіскацією коштів або іншого майна, одержаних злочинним шляхом, та з конфіскацією майна.

Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернівцях

peredplata